Over Dennis Bast en Kritisch over Voeding


Dennis Bast is zowel diëtist als moleculaire voedingswetenschapper. Hij behaalde zijn titel als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna studeerde hij aan de Wageningen Universiteit en specialiseerde zich in moleculair onderzoek naar gezondheidseffecten van voeding.

Dennis is een zoektocht gestart naar het antwoord op de vraag: wat is gezonde voeding? Met deze site wil hij deze zoektocht een impuls geven en zijn ervaringen delen om zo een levendige discussie op te wekken.

Missie van Kritisch over Voeding

Kritisch over Voeding draag bij aan kennis over écht gezonde voeding en draagt daarmee bij aan preventie van chronische ziekten zoals hart en vaatziekten, type 2 diabetes en kanker.

Kritisch over Voeding wil bijdragen aan de kennis over gezonde voeding door met een kritische en eigenzinnige blik wetenschappelijke inzichten vanuit de gezondheidswetenschappen te belichten. Dit wordt aangevuld met persoonlijke ervaringen op het gebied van voeding en gezondheid (practice what you preach).

Visie van Kritisch over Voeding

Gezonde voeding is voeding waarmee je nu, straks en later vitaal door het leven gaat. Met gezonde voeding voel je je lekkerder!

In zijn column beschrijft Dennis zijn ervaringen in de zoektocht naar een optimale voeding. Naast gezonde voeding komen in zijn columns onderwerpen als koken, eten, hardlopen en boeken over voeding aan bod.  Het is mogelijk om contact op te nemen met Kritisch over Voeding en een aanvraag in te dienen voor een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsadvies. Daarnaast biedt Kritisch over Voeding ook diensten aan voor bedrijven en instellingen, zoals professionele presentaties over gezonde voeding. Neem gerust contact op wanneer u gebruik wilt maken van de diensten van Kritisch over Voeding!

In zijn vrije tijd loopt Dennis graag hard en doet hij regelmatig aan hardloopwedstrijden mee. Hij heeft al jaren een sterke passie voor alles wat met gezondheid en voeding te maken heeft. Dennis is geboren en getogen in Almere. Hij woont nu in de omgeving van Wageningen.

Dennis Bast tijdens de zevenheuvelenloop van 2012