Zeven regels van Kritisch over Voeding voor een gezond voedingspatroon

Hoe eet ik gezond? Nu is daar niet zo eenvoudig antwoord op te geven, maar ik doe hieronder toch een poging. Dit zijn op dit moment mijn regels voor een gezond voedingspatroon. Deze regels zijn gebaseerd op inzichten die ik in pakweg de afgelopen tien jaar heb opgedaan, voor en na de voedingsstudies die ik heb gevolgd. Aangezien ik constant bezig ben mijn inzichten aan te passen, zullen ook deze regels wijzigen. Kom dus af en toe terug op deze pagina om te ontdekken of er wat gewijzigd is!

De zeven regels voor een gezond voedingspatroon van Kritisch over Voeding

  1. Eet zo gevarieerd mogelijk.
  2. Neem als basis groenten en fruit.
  3. Eet hoofdzakelijk onbewerkte voedingsmiddelen.
  4. Vermijd consumptie van voedingsmiddelen met hoge concentraties koolhydraten.
  5. Vul je maag tot maximaal 80% tijdens een maaltijd.
  6. Neem de tijd voor het eten en geniet er bewust van.
  7. Zorg voor voldoende beweging, verspreid over de hele dag.